Tel: (0030) 210 6771540-541-542-543

Ciclul Natural Al Fertilizării în Vitro

Ce este?

Ciclul natural al fertilizării în vitro este adresat femeilor care nu doresc sau nu au posibilitatea din anumite motive), ca pentru stimularea ovarelor, să urmeze un tratament medical. Pacienta este examinată prin intermediul ecografului și a testelor hormonale și ale sângelui și, odată ce foliculul este bine dezvoltat (> 18-20 mm), din acesta se colectează ovulul dezvoltat. Următorul pas este injectarea intracitoplasmică de spermatozoizi (ICSI) a ovulului cu spermatozoidul partenerului. Dacă această metodă de fertilizare are succes, embrionul este cultivat în laborator și în continuare, se amplasează în uterul femeii.

Întrebări Dese

La care femei este aplicată metoda?

Teoretic, această metodă se poate aplica oricărei femeie. Cu toate acestea, alegerea ideală este pentru femeile care anterior, au fost supuse încercărilor consecutive nereușite ale fertilizării în vitro, în ciuda administrării dozelor mari de gonadotropine.

Care sunt beneficiile fertilizării în vitro în ciclu natural?

Cel mai mare avantaj al fertilizării în vitro în ciclu natural, este acela că nu este nevoie de administrarea niciunui hormon pentru stimularea ovariană. Singura administrare medicamentoasă este injectarea la miezul nopții cu HCG cu 34-36 de ore înaintea colectării ovulului din folicul. Mai mult decât atât, posibilitatea sarcinii duble și a riscurilor pe care acestea le provoacă este minimă, iar în motivele pozitive ale acestei metode, este inclusă stimularea psihologiei a viitoarei mame care înțelege că va avea un copil printr-o metodă mai ”fiziologică”.

Există dezavantaje?

Dezavantajele de bază ale acestei terapii este prezența unui singur folicul din care se va colecta ovulul. Acest ovul va trebui să fie dezvoltat în mod corespunzător pentru a fi fertilizat, păstrat și în continuare introdus în uterul femeii.

Care este rata de succes a fertilizării în vitro în ciclu fiziologic?

Pentru o femeie care urmează această terapie, rata de succes variază între 8 și 12%. Cu toate că, comparativ cu fertilizarea în vitro FIV, procentul este mai scăzut, ciclul normal reprezintă alegerea corespunzătoare pentru femeile care nu răspund pozitiv la stimularea medicamentoasă a ovarelor lor.