Tel: (0030) 210 6771540-541-542-543

Tehnica De Injectare Intracitoplasmatică A Spermei (ICSI)

IVF-Treatment-Single-Embryo-Transfer

Ce este?

Tehnica de Injectare Intracitoplasmatică a Spermei (ICSI) este tehnică de microchirurgie prin care fertilizarea este efectuată prin injectarea unui singur spermatozoid într-un ovul nefertilizat. ICSI este efectuată asupra ovulelor obținute după stimularea ovariană, ca și în cazul fertilizării în vitro, și a îmbunătățit foarte mult tratarea fertilității reduse masculine care este datorată oligoastenoteratozoospermiei severe.

Procedură

Pentru aplicarea ICSI este necesară existența unui singur spermatozoid pentru fiecare ovul ce urmează a fi fecundat. Pentru acest motiv, această tehnică este indicată fiecărui bărbat care întâmpină o problemă serioasă cu privire la calitatea spermei, dând astfel o soluție în multe cazuri ale cuplurilor cu fertilitate redusă și care în trecut nu aveau această posibilitate. Dacă spermatozoizii sunt viabili, chiar și disfuncția spermei poate fi tratată, având în vedere faptul că, mai mult de 50% ale ovulelor sunt fertilizate în mod normal, indiferent de calitatea spermei. Azoospermia obstructivă poate fi de asemenea tratată prin colectarea spermatozoizilor direct din testicule, iar pentru crearea embrionilor, au fost folosiți chiar și spermatozoizi imaturi.

Rata de succes

Rata de succes pentru ICSI depinde foarte mult de pregătirea spermei, precum și de capacitatea de micro-manipulare a acesteia în laborator. ICSI în combinație cu FIV, reprezintă cel mai eficient mod de tratare ainfertilității masculine, oferind un procent de natalitate de 20-25%.