Tel: (0030) 210 6771540-541-542-543

Maturarea Ovocitelor în Vitro (MOV)

IVM

Ce este?

Maturarea Ovocitelor în vitro (MOV) reprezintă o tehnică nouă în cadrul reproducerii asistate. Contrar fertilizării în vitro (FIV), femeia primește cantități mici sau chiar deloc de hormoni injectabili, având ca rezultat ca ovocitele recoltate să se maturizeze în laborator, într-un mediu de cultivare adecvat.

În continuare, fertilizarea ovocitelor este efectuată precum în cazul unui ciclu obișnuit de reproducere asistată, prin metoda fertilizării în vitro.
Deși procentul sarcinilor este mai redus decât acela al fertilizării în vitro clasic, metoda MOV poate reprezenta o soluție, mai ales la femeile pentru care este preferată evitarea administrării de hormoni. Până în luna iulie a anului 2004, prin intermediul acestei metode, s-au născut 117 de copii sănătoși.

Procedura

În timpul ciclului fiziologic al unei femei, sunt recrutați mai mulți foliculi ovarieni pentru a-și finaliza dezvoltarea. După aproximativ 14 zile, numai unul dintre acești foliculi se maturizează de obicei (cu diametru de aproximativ 20 mm), oferind un folicul matur. Dezvoltarea restului foliculilor stagnează iar aceștia se atrofiază.

În timpul MOV sunt colectați foliculii imaturi (cu diametru între 2 mm și 12 mm) când aceștia sunt încă la începutul dezvoltării lor. Astfel, acești foliculi – și deci și ovulele – în momentul colectării lor, sunt imaturi. În continuare, următoarele 48 de ore, ovocitele se maturizează în laborator pentru prin intermediul procedurilor MOV.

După maturizarea ovocitului, procedurile de fertilizare ale acestuia, de cultivare a embrionului și de transfer al acestuia care urmează, sunt efectuate precum în cazul unui oarecare ciclu de reproducere asistată.