Tel: (0030) 210 6771540-541-542-543

Donarea Ovulelor

Human egg cell background

Există femei care, pentru diferite motive, nu produc ovule sau produc ovule de calitate deficitară. Motivele pot fiendocrinologice (menopauză precoce, vârsta) sau câteodată se datorează intervențiilor chirurgicale la nivelul ovarelor suportate în trecut.

Donarea ovulelor

Există posibilitatea ca aceste femei să rămână însărcinate prin intermediul donării ovulelor de la altă femeie. Femeilor în cauză li se administrează un tratament pentru crearea unui ciclu artificial pentru a se asigura condițiile optime pentru implantarea embrionilor, pe când donatoarelor, li se administrează tratamentul pentru crearea ovulelor.

Donarea ovarelor și confidenţialitatea medicală

În cazul donației ovulelor sau a embrionilor, este necesar acordul al donatoarei și al primitoarei împreună cu soții acestora și este valabilă confidenţialitatea medicală în ceea ce privește menținerea anonimatului donatoarei și primitoarei. Donatoarea nu știe cine este primitoarea și viceversa. Acest fapt înseamnă că, copilul ce se va naște, nu va avea nicio dependență sau legătură cu donatoarea, ci numai cu primitoarea care va fi și mama lui legală. În cazuri relevante de probleme serioase cu sperma soțului, unde nu este posibilă aplicarea metodei ICSI, se poate face în mod similar, utilizarea spermei donatorilor.

dorea_oarion

Întrebări frecvente

Când decurge o femeie la donarea ovulelor?

Vârsta avansată și insuficiența ovariană permanentă sunt factorii pentru care o femeie decurge la donarea ovulelor pentru a rămâne însărcinată.

Care este vârsta la care, o femeie are posibilități minime de a avea un copil folosind materialul ei genetic (ovul)?

Femeia mai învârstă de 43 de ani și a cărei funcție ovariană este în concordanță cu vârsta biologică, are posibilități minime de a avea copii folosind propriul ei material biologic.

Cum este efectuată alegere donatoarelor?

Un criteriu direct pentru selectarea donatoarelor constă în vârsta tânără (sub 30 de ani), examinare completă medicală – sangvină pentru bolile transmisibile și abordarea naturală la caracteristicile generale ale beneficiarei.

Este posibilă selectare donatoarei de către beneficiară?

Potrivit proiectului de lege de reproducere asistată, în Grecia, donarea ovulelor este anonimă, și prin urmare, comunicarea dintre donatoare și primitoare este imposibilă.